Zupa krem pomidorowy z kaszą jaglaną

Fit - Zdrowo i aktywnie, Ryże i kasze, Serki, Zupy

Zupa krem pomidorowy z kaszą jaglaną
31 sierpnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki dla 2 osób

  • 1kg pomidorów
  • 3 suszone pomidory w zalewie
  • 1l bulionu
  • 1l bulionu
  • 100g kostka serka topionego Złoty Ementaler SERTOP
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka cukru
  • kilka listków świeżej bazylii

Dzisiaj prezentujemy kolejną zupę z kaszą jaglaną i naszym serkiem! Tym razem pomidorową!

Sposób przygotowania

Pomidory myjemy i gotujemy razem z suszonymi pomidorami w bulionie przez ok. 10 minut pod przykryciem (ze skórkami). Dodajemy kaszę jaglaną, serek oraz bazylię, całość blendujemy. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem a następnie podajemy na stół.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *