Zupa krem marchewkowy z kaszą jaglaną

Fit - Zdrowo i aktywnie, Ryże i kasze, Serki, Zupy

Zupa krem marchewkowy z kaszą jaglaną
29 sierpnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki dla 3-4 osób

  • 6 dużych marchewek
  • 1l domowego bulionu
  • 0,5 łyżeczki imbiru
  • 100g kostka serka topionego Złoty Ementaler SERTO
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej

Kasza jaglana i serek topiony to doskonałe zagęstniki różnego rodzaju zup. Poniżej przepis na pyszną zupę marchewkową z imbirem.

Sposób przygotowania

Marchewki obieramy, kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy w bulionie ok. 20 minut po przykryciem. Dodajemy kaszę jaglaną, serek, imbir i blendujemy na gładką masę.  Doprawiamy solą i pieprzem i podajemy na stół.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *