Zapiekana kapusta pak choy

Fit - Zdrowo i aktywnie, Obiady i kolacje, Przekąski, Warzywa i grzyby, Zapiekanki

28 czerwca 2017   |   Autor: Sertop

Składniki dla 2 osób

  • 2 kapusty pak choy
  • jeden, dwucentymetrowy plaster sera topionego „do krojenia” marki Sertop
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • przyprawy: sól, pieprz do smaku

Ta chińska kapusta ma niesamowite właściwości: nie tylko obniża ciśnienie krwi, ale ma także silne działania przeciwzapalne, a przy tym jest niskokaloryczna. Można ją gotować, zapiekać a także smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy w 1cm paski, myjemy, osuszamy z nadmiaru wody, a następnie wrzucamy białe części na rozgrzaną patelnię i smażymy 3-4 minuty. Dodajemy zieloną część oraz ser. Całość podsmażamy do momentu, aż ser się rozpuści lub, wkładamy w żaroodpornym naczyniu do piekarnika na ok. 5-6 minut (200 stopni).

Gorącą potrawę doprawiamy solą i pieprzem.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *