Warzywa z sosem pieprzowym

Warzywa i grzyby

Warzywa z sosem pieprzowym
24 maja 2018   |   Autor: Sertop

Składniki dla 2 osób

  • Paczka mrożonych warzyw na patelnię
  • 1 kostka serka topionego Śmietankowego z kolorowym pieprzem marki SERTOP
  • 0,5 szklanki śmietanki kremówki 30proc.
  • Łyżka kolorowego pieprzu
  • sól
  • oliwa z oliwek

Odrobina sosu i warzywa zyskują niesamowity smak! Doskonała propozycja na wiosenny obiad. Pełna witamin, aromatyczna, z dodatkiem pysznego sosu pieprzowego. Do przygotowania w 25 minut!

Sposób przygotowania

Warzywa solimy i gotujemy na parze do momentu, aż będę al dente. W tym czasie przygotowujemy sos. Śmietankę podgrzewamy na małym ogniu z pokrojonym w kosteczkę serkiem śmietankowym oraz ziarenkami pieprzu. Mieszamy do momentu, aż serek się rozpuści. Warzywa wykładamy na talerze, polewamy oliwą z oliwek i gorącym sosem a następnie posypujemy ziarenkami kolorowego pieprzu.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *