Faszerowane pieczarki

Grill i kociołek, Warzywa i grzyby

Faszerowane pieczarki
17 maja 2018   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 20 sztuk dużych pieczarek
  • 1 opakowanie serka topionego SERTOP np. śmietankowy lub Złoty Ementaler
  • kawałek serka brie
  • 4 liście sałaty
  • natka pietruszki do dekoracji, mielony pieprz

Polskie, aromatyczne pieczarki z piekarnika lub z grilla!

Sposób przygotowania

Pieczarki obieramy i odcinamy nóżki. Serek topiony ugniatamy z serkiem brie. Grzyby wypełniamy przygotowaną masą serową i zapiekamy w folii na grillu lub w piekarniku do momentu, aż będę dostatecznie miękkie.

Podajemy na liściu sałaty, posypane świeżo zmielonym pieprzem i ozdobione natką pietruszki.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *