Świąteczna pieczeń z mięsa mielonego

Boże Narodzenie, Obiady i kolacje

7 grudnia 2021   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 0,5 kg mięsa wołowego mielonego (lub z szynki)
  • ¼ szklanki bułki tartej
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 cebula czerwona
  • ½ łyżeczki czosnku granulowanego
  • ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
  • 1 duże jajko
  • 130 g sera topionego Złoty Ementaler SERTOP
  • 4-6 szt. suszonych pomidorów z oleju
  • sól

Świąteczna pieczeń z mielonym mięskiem w nowoczesnej odsłonie. Ciekawe danie nie tylko na bożonarodzeniowy stół.

Sposób przygotowania

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W misce mieszamy mięso oraz pozostałe składniki. Na końcu dodajemy ser topiony Złoty Ementaler, który rwiemy na drobne kawałki. Używamy rąk do wymieszania wszystkich składników. Umieszczamy całość w foremce aluminiowej. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 50-55 minut, następnie wyjmujemy pieczeń i odstawiamy na kilka minut. Smacznego!

Drukuj

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /home/users/sertop/public_html/serkiwkuchni.pl/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 602

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *