Sajgonki na dwa sposoby

Filmy, Obiady i kolacje

1 kwietnia 2019   |   Autor: leonardo

Składniki WERSJA NA SŁODKO

  • krem twarożkowy śmietankowy Sertop
  • jagody
  • maliny
  • morele
  • czereśnie
  • świeże kwiaty bławatka
  • papier ryżowy

Składniki WERSJA NA SŁONO

  • ser topiony z pomidorami Sertop
  • ogórek
  • pomidor
  • szczypiorek
  • czerwona papryka
  • zielona papryka
  • papryka chili
  • kwiat kolendry
  • szparagi

Sposób przygotowania

Przygotowanie

Wersja na słodko

Namoczyć płat papieru ryżowego w ciepłej wodzie. Następnie wyłożyć namoczony płat papieru na desce. Wymieszać krem twarożkowy śmietankowy z sokiem z cytryny, skórką z cytryny oraz cukrem pudrem do smaku. Na płat papieru ułożyć morele, maliny, jagody, czereśnie oraz kwiaty bławatka, i dołożyć krem twarożkowy. Całość zawinąć.

Wersja na słono

Namoczyć płat papieru ryżowego w ciepłej wodzie. Wyłożyć namoczony płat papieru na desce. Ułożyć na nim ogórek, pomidor, szczypiorek, ugotowane al dente szparagi oraz paprykę chili. Dołożyć kawałki serka topionego z pomidorami. Całość zawinąć.

Drukuj
  • Wytrawna tarta z warzywami w asyście serów
  • Świąteczny keks z pikantnym kremem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *