Sajgonki na dwa sposoby
Filmy, Obiady i kolacje
Składniki WERSJA NA SŁODKO
- krem twarożkowy śmietankowy Sertop
- jagody
- maliny
- morele
- czereśnie
- świeże kwiaty bławatka
- papier ryżowy
Składniki WERSJA NA SŁONO
- ser topiony z pomidorami Sertop
- ogórek
- pomidor
- szczypiorek
- czerwona papryka
- zielona papryka
- papryka chili
- kwiat kolendry
- szparagi
Sposób przygotowania
Przygotowanie
Wersja na słodko
Namoczyć płat papieru ryżowego w ciepłej wodzie. Następnie wyłożyć namoczony płat papieru na desce. Wymieszać krem twarożkowy śmietankowy z sokiem z cytryny, skórką z cytryny oraz cukrem pudrem do smaku. Na płat papieru ułożyć morele, maliny, jagody, czereśnie oraz kwiaty bławatka, i dołożyć krem twarożkowy. Całość zawinąć.
Wersja na słono
Namoczyć płat papieru ryżowego w ciepłej wodzie. Wyłożyć namoczony płat papieru na desce. Ułożyć na nim ogórek, pomidor, szczypiorek, ugotowane al dente szparagi oraz paprykę chili. Dołożyć kawałki serka topionego z pomidorami. Całość zawinąć.
Drukuj