Makaron z sosem serowym

Lunch boxy i pudełka, Makarony, Obiady i kolacje

26 kwietnia 2018   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 150-200 g makaronu np. tagliatelle
  • 5-10 dag sera gorgonzola
  • 100 g kostka dowolnego serka topionego marki SERTOP np. śmietankowego
  • 100 ml mleka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Poszatkowana natka pietruszk

Sposób przygotowania

Sery oraz mleko wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu połączenia się składników. Doprawiamy solą i pieprzem. Osobno przygotowujemy makaron według przepisu na opakowaniu.  Ugotowany makaron przekładamy do rondla z sosem i mieszamy. Całość wykładamy na talerz, ozdabiając natką pietruszki.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *