Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami

Zupy

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
20 marca 2016   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 200-300g buraków (obranych ze skórki i pokrojonych)
  • 1,5l wywaru mięsnego (lub z kostek rosołowych)
  • 0,5 szklanki koncentratu buraczanego
  • 100g serka topionego firmy SERTOP (np. Złoty Ementaler, tylżycki, gouda, holenderski, cheddar lub z wędzonym kurczakiem)
  • przyprawy (sól, pieprz, cukier)
  • 3-4 ziemniaki

Przygotowany na bazie domowego bulionu!

Sposób przygotowania

Ugotuj buraki w wywarze i wyjmij po ugotowaniu. Rozpuść serek topiony, dodaj koncentrat buraczany i przypraw do smaku. Podawaj z ugotowanymi, tłuczonymi ziemniakami.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *