Zupa z porów

Zupy

Zupa z porów
1 kwietnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 1,5l wody
  • porcja włoszczyzny
  • kostka rosołowa
  • 100g serka topionego np. SERTOP: Złoty Ementaler, tylżycki, gouda, holenderski, cheddar)
  • 300g kiełbasy
  • 400g porów
  • kilka ziemniaków
  • przyprawy (sól, pieprz)

Z kiełbasą i ziemniakami!

Sposób przygotowania

Ugotuj wywar z włoszczyzny i pokrojonej kiełbasy. Dodaj kostkę rosołową i serek topiony. Gotuj do momentu rozpuszczenia się serka a następnie zagęść łyżeczką mąki rozprowadzonej w wodzie i dopraw do smaku. Podawaj z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Drukuj
  • Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
  • Pappardelle z Camembertem i kurkami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *