Babeczki jajeczne z serkiem topionym

Śniadania, Wielkanoc

18 kwietnia 2019   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 ząbek czosnku
  • 100g serka topionego Złoty Ementaler SERTOP
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 papryka
  • 130g wędzonego boczku
  • szczypta płatków chili
  • sól i pieprz do smaku
  • łyżeczka masła

Pyszna i ciekawa propozycja śniadania w weekend.
Idealne na Wielkanoc i inne święta.

Sposób przygotowania

Do przygotowania babeczek będziemy potrzebować formy na muffiny. Jeżeli używacie formy metalowej musicie posmarować ją masłem.

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. W międzyczasie kroimy paprykę i boczek w drobną kosteczkę. Siekamy szczypiorek. Czosnek wyciskamy przez praskę lub także drobno kroimy.

W misce roztrzepujemy jajka. Dodajemy do masy pokrojony w kawałeczki serek topiony, doprawiamy solą i pieprzem oraz płatkami chili.

Wszystkie składniki mieszamy łyżką.

Wlewamy masę do formy i pieczemy przez 20 minut.

 

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *