3-poziomowy tost

Zdrowo i aktywnie

19 września 2019   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 3 kromki dowolnego chleba tostowego
  • 40g szynki szwarcwaldzkiej
  • 1 jajko
  • 15g masła klarowanego
  • garść rukoli
  • 2 plastry sera topionego Gouda
  • 2 plastry pomidora
  • 3 plasterki zielonego ogórka

Zamiast pieczywa pszennego można użyć tostów pełnoziarnistych lub z trzema ziarnami.
3 poziomowy tost może być samodzielną przekąską idealną także do pracy lub szkoły.

Sposób przygotowania

W jednej kromce tostowego chleba wycinamy otwór, aby wbić do niego jajko. Smażymy na maśle klarowanym do momentu ścięcia się jajka.

Aby przyśpieszyć proces, można przykryć patelnię grillową pokrywką.

Pozostałe kromki grillujemy, gdy nabiorą pożądanej chrupkości nakładamy na nie nasze składniki tak, aby środkowy tost z jajkiem w środku przedzielał je.

Całość tosta możemy spiąć wykałaczką z oliwkami i podać do niego ulubiony swój sos.

Drukuj

Warning: Undefined array key "ssba_bar_buttons" in /home/users/sertop/public_html/serkiwkuchni.pl/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/php/class-buttons.php on line 602
  • Roladki z bakłażana z serkiem i łososiem
  • Grillowane pieczarki z ziołowym pesto i cheddarem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *