Roladki z bakłażana z serkiem i łososiem

Dodatki do dań, Fit - Zdrowo i aktywnie, Grill i kociołek, Przekąski

16 września 2019   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 1 średniej wielkości bakłażan
  • 600g łososia w plasterkach lub kawałkach
  • 130g serka topionego Gouda w plasterkach SERTOP
  • 1 średniej wielkości zielony ogórek
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Idealne z grilla lub przygotowane w domowej kuchni na grillowej patelni.
Ciekawa przystawka.
Może być także dodatkiem do dania głównego.

Sposób przygotowania

Bakłażan  myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy  i kroimy wzdłuż  na plasterki o grubości ok 3 mm (można odciąć oba końce bakłażana).

Rozkładamy plastry na desce i solimy je, bakłażan po chwili puści soki, które trzeba wytrzeć ręcznikiem papierowym.

Smarujemy plastry oliwą z oliwek i grilujemy bakłażana na grillu lub na patelni grillowej przez kilka minut.

Na ciepłe jeszcze plastry nakładamy plastry z serka topionego, rozkładamy łososia i warzywa, doprawiamy solą i pieprzem.

Zwijamy roladki zaczynając od węższej części bakłażana.

Podajemy jako samodzielne danie.

Smacznego!

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *