Zupa warzywna

Zupy

Zupa warzywna
20 kwietnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 1,5l wywaru mięsnego (lub z kostek rosołowych)
  • 200g kiełbasy krojonej
  • przyprawy (sól, pieprz)
  • 3-4 średniej wielkości ziemniaki
  • 3-4 średniej wielkości pomidory
  • 100g serka topionego firmy SERTOP (np. cheddar, tylżycki, holenderski, gouda)
  • 1-2 marchewki
  • natka pietruszki
  • seler, por, koperek
  • różyczki kalafiora lub brokuły
  • fasolka szparagowa

Mnóstwo warzyw i nasz serek topiony!

Sposób przygotowania

Pokrój warzywa, ugotuj je w wywarze mięsnym. Dodaj serek topiony. Po rozpuszczeniu serka dodaj zieleninę i koperek, dopraw do smaku.

WARIANT 1

Zamiast świeżych warzyw wykorzystaj mrożonki.

WARIANT 2

Zmiksuj zupę na krem i podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *