Barszcz ukraiński

Zupy

Barszcz ukraiński
20 kwietnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 1 średniej wielkości marchewka
  • 1 średniej wielkości burak
  • kawałek białej kapusty
  • 1 średni pomidor
  • 2-3 ziemniaki
  • 1 mała cebula
  • 50g słoniny lub boczku
  • przyprawy (sól, pieprz)
  • 100g serka topionego firmy SERTOP (np. Złoty Ementaler, gouda, cheddar, holenderski, tylżycki lub z pomidorami, z warzywami)
  • 1,5l wody
  • szczypta cukru
  • mała cytryna

Zabielany, ugotowany zgodnie z tradycyjną recepturą naszych babć!

Sposób przygotowania

Podsmaż drobno pokrojoną słoninę oraz cebulkę. Pokrój pozostałe warzywa. Całość gotuj do miękkości w 1,5l wody. W trakcie gotowania dodaj serek topiony i gotuj do całkowitego rozpuszczenia się serka. Dodaj przyprawy, sok z cytryny i szczyptę cukru.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *