Roladki mięsne z serem

Mięsa

Roladki mięsne z serem
17 kwietnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 4 pojedyncze piersi z indyka
  • 1 kostka dowolnego serka topionego SERTOP
  • 2 plastry ananasa
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki lub koperek do dekoracji

Indyk, serek topiony i ananas!

Sposób przygotowania

Piersi z indyka rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Na każdy filet kładziemy połowę plastra ananasa i kawałek serka topionego. Oprószmy solą i pieprzem i zawijamy w roladki. Spinamy drewnianym patyczkiem i ponownie oprószamy całość solą i pieprzem. Grillujemy na tacce przez ok. 15 minut. Dekorujemy natką z pietruszki lub koperkiem.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *