Rolada serowa

Filmy, Przekąski, Wielkanoc

14 marca 2019   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 3-4 sztuki serka topionego Złoty Ementaler
  • 400 g żółtego sera
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • ugotowane jajka
  • szynka konserwowa
  • szczypiorek

Sposób przygotowania

Zagotować wodę w garnku. Umieścić żółty ser w foliowych woreczkach i szczelnie je zamknąć, a następnie włożyć do wrzącej wody. Gotować od 5 do 10 minut. Po rozpuszczeniu sera wylać go na papier do pieczenia i rozwałkować. Na rozwałkowanym serze żółtym rozprowadzić równomiernie serek topiony Złoty Ementaler. Na serek topiony ułożyć czerwoną paprykę, zieloną paprykę, jajka, pokrojoną w kostkę szynkę konserwową oraz gałązki szczypiorku. Zwijać roladę wzdłuż dłuższego boku i mocno dociskać. Zawiniętą w papier umieścić w lodówce na około 2 godziny. Podawać udekorowaną czerwoną i zieloną papryką.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *