Pomidorowe pesto z serkiem topionym

Lunch boxy i pudełka, Na kanapkę, Pasty, Śniadania

11 stycznia 2018   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 200 ml suszonych pomidorów z zalewy
  • 100 ml orzechów nerkowca
  • 100 g kostka serka topionego z czosnkiem marki Sertop
  • 50 ml oliwy z oliwek z pomidorów
  • sól do smaku

Wiesz, że z serka topionego można zrobić pyszne, pomidorowe, kanapkowe pesto? Wystarczy połączyć go z suszonymi pomidorami, orzechami i gotowe!

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jeśli chcemy, aby pesto było bez grudek, jako pierwsze blendujemy orzechy, a następnie dodajemy pozostałe składniki.

Tak przygotowane pesto używamy jako smarowidło do kanapek do jako dodatek do sałat.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Komentarze

Halina 2019-08-31 08:39:27

Wow! Czegos takiego wlasnie potrzebowalam! :) Dziekuje!!!

Sertop 2019-09-02 09:03:48

Dziękujemy!