Pesto z buraka

Fit - Zdrowo i aktywnie, Pasty, Przekąski

Pesto z buraka
14 sierpnia 2017   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 0,5 szklanki pieczonych i zmiksowanych buraków
  • 2 kopiaste łyżki orzechów włoskich
  • 100g kostka serka topionego Tylżycki SERTOP
  • 1,5 łyżki czarnuszki + 1 łyżeczka do ozdoby
  • 2-4 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku
  • 0,5 ząbka czosnku (niekoniecznie)

Jeśli lubisz buraki, ten przepis przypadnie Ci do gustu!

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki blendujemy a następnie przekładamy do miseczki. Dekorujemy łyżeczką czarnuszki i podajemy na stół z pieczywem.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *