Mini kanapki z wędzonym boczkiem

Na kanapkę, Przekąski, Śniadania

Mini kanapki z wędzonym boczkiem
17 kwietnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 1 bagietka l
  • 100g kostka dowolnego serka topionego marki SERTOP np. Złoty Ementaler
  • 100g wędzonego boczku
  • 1 duży pomidor lub dwa mniejsze
  • Kilka gałązek cebuli dymki z korzeniem

Doskonała przekąska na każdą porę dnia! Błyskawiczna w przygotowaniu i niezwykle pożywna!

Sposób przygotowania

Bagietkę kroimy na 1cm kawałki. Pomidora parzymy wrzątkiem, ściągamy skórę lub jeśli jemy pomidora ze skórą, opłukujemy go tylko pod bieżącą wodą i kroimy w cienkie pół talarki, podobnie jak cebulkę. Boczek kroimy w cienkie plastry. Na każdej kanapeczce posmarowanej serkiem topionym układamy kolejno boczek, pomidora i cebulkę

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *