Mini kanapki z wędzonym boczkiem
Na kanapkę, Przekąski, Śniadania

Składniki
- 1 bagietka l
- 100g kostka dowolnego serka topionego marki SERTOP np. Złoty Ementaler
- 100g wędzonego boczku
- 1 duży pomidor lub dwa mniejsze
- Kilka gałązek cebuli dymki z korzeniem
Doskonała przekąska na każdą porę dnia! Błyskawiczna w przygotowaniu i niezwykle pożywna!
Sposób przygotowania
Bagietkę kroimy na 1cm kawałki. Pomidora parzymy wrzątkiem, ściągamy skórę lub jeśli jemy pomidora ze skórą, opłukujemy go tylko pod bieżącą wodą i kroimy w cienkie pół talarki, podobnie jak cebulkę. Boczek kroimy w cienkie plastry. Na każdej kanapeczce posmarowanej serkiem topionym układamy kolejno boczek, pomidora i cebulkę
Drukuj