Makaron na szybko

Makarony, Obiady i kolacje

Makaron na szybko
15 kwietnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki

  • kostka serka topionego Złoty Ementaler SERTOP
  • dowolny typ makaronu np. penne
  • szklanka mleka
  • zielona pietruszka
  • sól i pieprz

Makaron, sos z naszego serka czyli obiad w kilka minut!

Sposób przygotowania

Makaron ugotuj wg przepisu. Do mleka dodaj serek topiony, podgrzewaj, aż do całkowitego rozpuszczenia serka. Jeżeli sos będzie za gęsty, dodaj nieco więcej mleka. Dopraw sos do smaku i polej nim ugotowany makaron. Udekoruj listkami zielonej pietruszki. Można wzbogacić powyższą wersję o drobno pokrojoną szynkę konserwową lub inne dodatki według uznania.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *