Kasza gryczana z serem i pieczarkami

Ryże i kasze

Kasza gryczana z serem i pieczarkami
15 kwietnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 2 szklanki kaszy gryczanej
  • 30 dag pieczarek
  • 2 łyżki uniwersalnej przyprawy typu vegeta
  • 100g serka topionego z borowikami SERTOP
  • 2 duże cebule
  • masło
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 łyżki natki pietruszki

Pieczarki i serek topiony sprawiają, że kasza zyskuje niesamowity smak!

Sposób przygotowania

Kaszę przekładamy do garnka, zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy pod przykryciem 10-15 minut. Zdejmujemy z gazu i zostawiamy w garnku, aby napęczniała.

Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle do momentu, aż będzie szklista. Dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawę i smażymy całość ok. 10 minut. Dodajemy pokrojony serek topiony i podgrzewamy jeszcze 2-3 minuty. Gotową kaszę przesypujemy na patelnię i dokładnie mieszamy z pieczarkami. Dodajemy do smaku sól oraz pieprz i posiekaną natkę pietruszki.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *