Kasza jaglana z sosem i brokułami

Fit - Zdrowo i aktywnie, Ryże i kasze

Kasza jaglana z sosem i brokułami
4 lipca 2016   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 2 sztuki 100g kostek serka topionego Tylżycki marki SERTOP
  • 10 łyżek mleka
  • 0,5 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 łyżka masła
  • 8 różyczek brokuła
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Kolejne danie dla zabieganych: zdrowa kasza jaglana, pyszne, chrupiące brokuły i do tego sos serowy!

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku wrzątkiem a następnie gotujemy w wodzie z dodatkiem masła ok. 15 minut. Przykrywamy pokrywką i odstawiamy. Brokuły wrzucamy do osolonej wody na ok.5 minut a następnie przelewamy na sitku lodowatą wodą. Serki kroimy w mniejsze kawałki i wrzucamy do garnka. Dodajemy mleko i gotujemy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się serków. Dodajemy do smaku pieprz oraz sól. Gorącą kaszę wykładamy na talerze, dodajemy brokuły, całość zalewamy sosem.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *