Indyk, szpinak i aromatyczny ser

Grill i kociołek, Mięsa

Indyk, szpinak i aromatyczny ser
17 kwietnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki dla 4 osób

  • plastry filetu z indyka lub kurczaka
  • 2 garście szpinaku lub 4 porcje mrożonego
  • pół opakowania dowolnego serka topionego SERTOP
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Aromatycznie, zdrowo i pysznie!

Sposób przygotowania

Filet delikatnie rozbijamy tłuczkiem, solimy, pieprzymy i podsmażamy kilka minut na patelni z obu stron. Zdejmujemy z ognia i na tej samej patelni podsmażamy szpinak z pokrojonym drobno czosnkiem, który następnie solimy, mieszamy z serkiem topionym i wykładamy na porcje filetów. Całość zawijamy w folię i grillujemy lub pieczemy w piekarniku przez ok. 10-15 minut.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *