Chłodnik pomidorowy

Zupy

Chłodnik pomidorowy
25 kwietnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 2 x 100g kostki serka topionego SERTOP np. Złoty Ementaler
  • 1 puszka pomidorów/ pół kg świeżych pomidorów
  • 100 g kwaśnej śmietany
  • 100g słodkiej śmietany
  • kilka kropel soku z cytryny
  • pieprz, sól oraz ostra papryka

Błyskawiczny w przygotowaniu!

Sposób przygotowania

Pomidory z puszki albo świeże bez skóry miksujemy razem z serkiem, śmietanką (pół na pół: słodka i kwaśna) i kilkoma kroplami soku z cytryny w blenderze, przyprawiamy do smaku pieprzem, ostrą papryką oraz solą. I gotowe! Taki koktajl świetnie nadaje się na cieplejsze dni, jako chłodnik.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *