Zupa serowa z borowikami

Boże Narodzenie, Serki, Zupy

Zupa serowa z borowikami
21 kwietnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 1,5 litra wywaru mięsnego z włoszczyzną (lub kostek rosołowych)
  • 200g świeżych lub mrożonych borowików
  • pęczek zielonej pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka masła
  • 100g serka topionego z borowikami np. firmy SERTOP

Sposób przygotowania

Borowiki podsmaż lekko na maśle. Przygotuj wywar z włoszczyzny lub z kostki rosołowej. Serek topiony rozprowadź niewielką ilością wywaru. Wszystkie składniki połącz, przypraw i zagotuj. Posyp drobno pokrojoną zieloną pietruszką.

WARIANT 1

Podawaj w naturalnej postaci z lanym ciastem lub makaronem.

WARIANT 2

Po ugotowaniu zmiksuj zupę na krem. Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *