Zupa pomidorowa z serkiem topionym

Zupy

Zupa pomidorowa z serkiem topionym
21 kwietnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 1,5l wywaru mięsnego z włoszczyzną (lub z kostek rosołowych)
  • pęczek zielonej pietruszki
  • 1 mały przecier pomidorowy
  • 100g serka topionego np. firmy SERTOP: Złoty Ementaler, Gouda, Cheddar, Holenderski, Tylżycki lub z pomidorami)
  • przyprawy (sól, pieprz)

Domowy bulion, przecier pomidorowy i nasz serek!

Sposób przygotowania

Ugotuj rosół lub rozpuść kostki rosołowe. Serek topiony rozprowadź niewielką ilością wywaru. Połącz składniki, dodaj przecier pomidorowy. Przypraw do smaku i zagotuj. Posyp drobno pokrojoną zieloną pietruszką. Podawaj z makaronem lub ryżem.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *