Zapiekane warzywa z serem

Warzywa i grzyby, Zapiekanki

Zapiekane warzywa z serem
19 kwietnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki dla 4 osób

  • 4 ugotowane w rosole marchewki
  • 1 ugotowany w rosole seler
  • 2 ugotowane w rosole pietruszki
  • 1 łyżka kuminu
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu
  • 2 x 100g serka topionego marki SERTOP np. Edam, Złoty Ementaler, Gouda Wędzona
  • 200ml mleka

Masz nadmiar warzyw z rosołu i nie wiesz, co z nimi zrobić? Mamy dla Ciebie błyskawiczny w przygotowaniu przepis na pyszne, zapiekane warzywa ze Złotym Ementalerem, naszym kultowym serkiem topionym. Spróbuj i przekonaj się sam, jakie to smaczne!

Sposób przygotowania

Warzywa kroimy w talarki lub grubą kostkę, a następnie wsypujemy do żaroodpornego naczynia do zapiekania. W garnku podgrzewamy mleko, dodajemy pokrojone w kostkę serki, sól, pieprz oraz kumin i mieszamy do momentu, aż serki się rozpuszczą. Tak przygotowanym sosem zalewamy warzywa. Pieczemy w 180 stopniach przez ok.15-20 minut.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *