Serowy krem brokułowy

Serki, Zupy

Serowy krem brokułowy
24 kwietnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 1 l bulionu
  • 1 duży ziemniak
  • 1 średni brokuł lub paczka mrożonego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 100g serka topionego Edam marki SERTOP
  • tymianek
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka masła
  • do dekoracji: natka pietruszk

Porcja takiej zupy szybko zaspokoi nasz głód! Także w pracy!

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Różyczki brokułów oddzielamy od siebie i skraplamy sokiem z cytryny. Rosół wlewamy do garnka, dodajemy warzywa i gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut, a następnie całość blendujemy. Dodajemy pokrojony serek topiony, masło, sól, pieprz oraz tymianek do smaku. Gotujemy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się serków. Podajemy z natką pietruszki.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *