Sałatka z melona, orzechów i Camemberta

Sałatki

Sałatka z melona, orzechów i Camemberta
20 maja 2016   |   Autor: Sertop

Składniki dla 2 osób

  • 100g kostka serka topionego Camembert marki SERTOP
  • 1 melon
  • 10 orzechów włoskich
  • Syrop klonowy
  • Oliwa z oliwek

Egzotycznie i na słodko!

Sposób przygotowania

Obetnij końcówki melona na płasko (będzie wówczas leżeć płasko na talerzu) a następnie przekrój cały owoc na dwie połówki. Wydrąż i wyrzuć pestki, resztę miąższu wydrąż łyżką, tworząc kulki. Serek pokrój w kostkę. Orzechy włoskie pokrusz na mniejsze kawałki. Melona wymieszaj delikatnie w misce z serkiem i orzechami a następnie przełóż do połówek melona. Polej oliwą i syropem klonowym.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *