Polędwica wieprzowa z sosem serowym

Filmy, Mięsa

14 marca 2019   |   Autor: Sertop

Składniki

  • 1 polędwica wieprzowa
  • 100 g słonecznika
  • natka pietruszki
  • 3-4 ząbki czosnku
  • olej
  • 2-3 Serki śmietankowe z kolorowym pieprzem
  • 300 ml bulionu drobiowego
  • cebula
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

Polędwicę umyć, osuszyć i oczyścić, następnie posolić i popieprzyć. Słonecznik, pietruszkę i czosnek zmiksować razem na pastę. Polędwicę natrzeć przygotowaną pastą i odłożyć na kilka minut. Piekarnik nastawić na temperaturę 80 C. Na gorącą patelnię wylać odrobinę oleju. Polędwicę obsmażyć z każdej strony przez 2 min. Przełożyć do brytfanki i wsadzić do piekarnika na 1 godzinę i 15 min. Przygotować sos serowy poprzez zeszklenie w rondelku drobno posiekanej cebuli. Dodać serek topiony i około szklanki bulionu. Całość gotować do momentu rozpuszczenia sera. Doprawić solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Komentarze

edyska30 2019-08-31 10:17:02

Super przepis idealnie coś na obiad

edyska30 2019-08-31 10:16:08

Przepyszne fajny i łatwy przepis śmiało można się nim inspirować w kuchni i przygotować na obiad coś dobrego. Pycha 😋

Sertop 2019-09-02 10:16:11

Dziękujemy za komentarz! Polecamy!

agnietka3012 2019-08-31 09:46:05

Wygląda obłędnie i pewnie tak smakuje.

Sertop 2019-09-02 09:19:53

Dziękujemy za komentarz! Polecamy przygotować aby samemu przekonać!

agnietka3012 2019-08-31 09:42:21

Jestem pod wrażeniem. Potrawa nie jest wieloskładnikowa i mimo swojej wykwintności wydaje się być w miarę łatwa w przygotowaniu. Muszę koniecznie wypróbować. Jestem bardzo ciekawa smaku takiego unikatowego połączenia.

Sertop 2019-09-02 09:14:11

Dziękujemy za komentarz! Masz rację - to łatwa w przygotowaniu potrawa, a jak najbardziej wykwintna!