Placuszki z młodego kalafiora
Fit - Zdrowo i aktywnie, Warzywa i grzyby

Składniki dla 2 osób
- 0,5 małego kalafiora
- 100g kostka serka topionego Gouda marki SERTOP
- 1 jajko
- 2-3 kopiaste łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Lubisz kalafior? To przepis w sam raz dla Ciebie! Błyskawiczny w przygotowaniu i niesamowicie aromatyczny. Smak kalafiora podkreśla koperek!
Sposób przygotowania
Kalafior wrzucamy do wrzątku i gotujemy ok.10 minut. Odcedzamy, przekładamy do garnka, dodajemy serek, mąkę, jajko, sól i pieprz a następnie blendujemy. Na sam koniec dodajemy koperek i ponownie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię z olejem wykładamy porcje ciasta i smażymy ok. 6-10 minut z każdej strony na złoty kolor. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Drukuj