Placuszki z młodego kalafiora

Fit - Zdrowo i aktywnie, Warzywa i grzyby

Placuszki z młodego kalafiora
25 lipca 2016   |   Autor: Sertop

Składniki dla 2 osób

  • 0,5 małego kalafiora
  • 100g kostka serka topionego Gouda marki SERTOP
  • 1 jajko
  • 2-3 kopiaste łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Lubisz kalafior? To przepis w sam raz dla Ciebie! Błyskawiczny w przygotowaniu i niesamowicie aromatyczny. Smak kalafiora podkreśla koperek!

Sposób przygotowania

Kalafior wrzucamy do wrzątku i gotujemy ok.10 minut. Odcedzamy, przekładamy do garnka, dodajemy serek, mąkę, jajko, sól i pieprz a następnie blendujemy. Na sam koniec dodajemy koperek i ponownie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię z olejem wykładamy porcje ciasta i smażymy ok. 6-10 minut z każdej strony na złoty kolor. Podajemy na ciepło lub na zimno.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *