Pieczone ziemniaki z serkiem

Grill i kociołek, Warzywa i grzyby

Pieczone ziemniaki z serkiem
13 lipca 2016   |   Autor: Sertop

Składniki dla 2 osób

  • 0,5 kg młodych ziemniaków
  • 100g kostka serka twarogowego topionego Delisia ze szczypiorkiem i cebulką marki SERTOP
  • Świeży koperek do dekoracji
  • sól do smaku

Sposób przygotowania

Połączenie doskonałe: pieczone ziemniaki i Delisia ze szczypiorkiem i cebulką! Palce lizać!

Ziemniaki szorujemy szczoteczką a następnie zawijamy w folię spożywczą. Pieczemy do miękkości (ok.25 minut) na tacce na grillu lub w piekarniku (23 stopni). Pod koniec pieczenia rozwijamy folię i kładziemy na wierzch ziemniaków kawałki Delisii. Pieczemy do momentu, aż serek się rozpuści. Dekorujemy świeżym koperkiem. W razie potrzeby solimy.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *