Pesto ze szpinakiem

Fit - Zdrowo i aktywnie, Pasty, Przekąski

Pesto ze szpinakiem
28 sierpnia 2017   |   Autor: Sertop

Składniki dla 2 osób

  • 0,5 szklanki podsmażonego na maśle szpinaku (świeżego lub mrożonego)
  • 100g kostka serka topionego z czosnkiem SERTOP
  • Szczypta soli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 kopiaste łyżki orzechów włoskich/orzeszków pinii
  • Pieprz czarny do smaku

Nasze sery pokręcają smak szpinaku i sprawiają, że warzywo to smakuje doskonale!

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wrzucamy do miski i blendujemy na gładką masę tak, aby orzechy były nieznacznie wyczuwalne. Podajemy z pieczywem lub sałatami.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *