Naleśniki z mięsem, serem i pomidorami

Naleśniki, Obiady i kolacje

Naleśniki z mięsem, serem i pomidorami
14 kwietnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki na naleśniki do 2-4 osób

  • 60ml mąki jaglanej
  • 60ml mąki gryczanej
  • 60ml mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 600ml wody
  • olej do smażenia

Składniki na farsz

  • 300g mięsa mielonego wołowego
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki przyprawy typu vegeta
  • sól i pieprz do smaku
  • 100g serka topionego z pomidorami SERTOP
  • 2 łyżki masła
  • Do dekoracji: natka pietruszki

Sycące, idealne na obiad lub kolację. Doskonałe także na zimno!

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą, a następnie wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy z obu stron na złocisty kolor.

PRZYGOTOWUJEMY FARSZ:
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na maśle do momentu, aż będzie szklista. Dodajemy mięso mielone oraz przyprawę i smażymy ok. 10 minut, ciągle mieszając. Kiedy mięso będzie gotowe, dodajemy pokrojony w kostkę serek. Całość podgrzewamy, aż serek się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

Tak przygotowanym nadzieniem wypełniamy naleśniki i składamy je według uznania. Całość dekorujemy natką pietruszki.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *