Grillowany bakłażan z serkiem topionym

Grill i kociołek, Warzywa i grzyby

Grillowany bakłażan z serkiem topionym
20 kwietnia 2016   |   Autor: Sertop

Składniki dla 4 osób

  • 2 bakłażany
  • opakowanie dowolnego serka topionego SERTOP
  • 1 szklanka sosu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • świeże liście bazylii
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

Pyszny bakłażan, oliwa i sos pomidorowy!

Sposób przygotowania

Bakłażany myjemy i kroimy w 1cm plastry. Oprószamy solą i odstawiamy na ok. 20 minut, aby zmiękły. W tym czasie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz czosnek a po 5 minutach dodajemy do nich sos pomidorowy. Sos doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy serek topiony i gotujemy na małym ogniu, aż zgęstnieje. Bakłażany smarujemy oliwą, owijamy folią i grillujemy ok. 20 minut. Na talerzu układamy porcje bakłażanów polane porcją sosu pomidorowego i łyżką oliwy. Dekorujemy liśćmi bazylii.

Drukuj

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *