Nadziewane pomidorki
Obiady i kolacje, Przekąski, Sałatki

Składniki dla 2 osób
- 6 sztuk średniej wielkości pomidorków
- Duża garść roszponki
- 2 kostki serka twarogowego topionego Delisia ze szczypiorkiem i cebulą marki SERTOP
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Szczypta soli
- Szczypta pieprzu
- Do dekoracji: liście bazylii, kolorowy pieprz
Jedno danie i dwie propozycje serwowania. Na ciepło – w formie lekkiego obiadu lub na zimno – jako przystawka!
Sposób przygotowania
Pomidory myjemy, ścinamy górną część i wydrążamy środek. Roszponkę siekamy tasakiem, dodajemy miąższ z pomidorów, oliwę oraz pokrojoną w drobną kosteczkę Delisię. Doprawiamy solą i pieprzem. Masą napełniamy pomidorki. Podajemy na zimno, ozdobione kolorowym pieprzem i kosteczkami Delisii z dodatkiem oliwy z oliwek lub na gorąco, zapiekane przez ok.10-15 minut w piekarniku (200stopni).
Drukuj