Budyń jaglany z masłem klarowanym
Ciasta i desery, Fit - Zdrowo i aktywnie, Lunch boxy i pudełka, Ryże i kasze
Składniki dla 2 osób
- 150 – 200g kaszy jaglanej
- 600ml mleka (może być roślinne)
- 2 łyżki miodu lub kilka daktyli
- 1 – 2 łyżki masła klarowanego marki Sertop
- Przekładamy do miseczek i dekorujemy owocami, orzechami, listkami świeżej mięty i polewamy syropem klonowym.
Sposób przygotowania
Kaszę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą do momentu, aż woda będzie przeźroczysta. Wsypujemy do garnka, dodajemy mleko i gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem około 10 minut. Po wystudzeniu blendujemy z miodem lub daktylami i masłem klarowanym. W razie potrzeby dodajemy odrobinę przegotowanego mleka.
Przekładamy do miseczek i dekorujemy owocami, orzechami, listkami świeżej mięty i polewamy syropem klonowym.
DrukujKomentarze
Anetta 2019-08-30 12:51:21
Świetna propozycja dla osób lubiących dania z kaszy jaglanej.
Beata Kandzia 2019-08-31 12:57:15
Ser hauskyjza mam domowej roboty, więc ten przepis mi się spodobał, dziękuję za niego i na pewno go wypróbuję!
Sann 2019-08-31 09:45:46
Napewno skorzystam z przepisu i wypróbuje ;)
Sertop 2019-08-30 12:52:44
Dziękujemy!